Perisíc in bijzonder rijtje: deze WK-statistiek heeft de Kroaat op zijn naam staan

Perisíc in bijzonder rijtje: deze WK-statistiek heeft de Kroaat op zijn naam staan

18 september om 15:33

Ivan Perisíc is de nieuwe aanwinst van PSV. De veelzijdige aanvaller heeft een contract tot 2025 getekend in Eindhoven en staat in een bijzonder rijtje. VoetbalNieuws vertelt je welke lijst dit is.

Perisíc kent een rijke geschiedenis op de Europese velden. De aanvaller speelde onder meer bij Internazionale en Bayern München en wist prijs na prijs te winnen. Een prijs die hij niet won, was het WK, maar in de finale van 2018 kwam de Kroaat wel tot scoren.

In welk bijzonder lijstje staat Perisíc?

Perisíc staat door zijn transfer naar PSV in een bijzonder lijstje. De Kroaat kwam in 2018 in de WK-finale tot scoren. Daarmee is de international pas de vijfde speler die in de Eredivisie uit komt en in een WK-finale tot scoren kwam. Enkele jaren geleden trok PSV Mario Götze aan. De Duitser deed dat juist in de gewonnen WK-finale van 2014.

De eerste Eredivisiespeler die ook in een WK-finale scoorde was Helmut Rahn. De Duitser scoorde tweemaal in de finale van het WK in 1954 namens West-Duitsland tegen Hongarije. Zes jaar later trok Rahn naar SC Enschede, een voorloper van FC Twente. Namens het Nederlands elftal scoorden Johan Neeskens in de verloren WK-finale van 1974. Vier jaar later deed Dick Nanninga dat in de verloren finale tegen Argentinië. Neeskens speelde bij Ajax terwijl Nanninga destijds onder contract stond bij Roda JC.