Dit zijn de sterktes en zwaktes van Feyenoord-tegenstander Girona

Dit zijn de sterktes en zwaktes van Feyenoord-tegenstander Girona

2 oktober om 12:20
Laatste update: 2 oktober om 12:21

Feyenoord treft vanavond Girona FC in de Champions League, een ploeg die bekendstaat om zijn verzorgde positiespel, maar ook zijn kwetsbaarheden kent. Trainer Míchel Sánchez blijft vasthouden aan zijn geduldige opbouw van achteruit, ondanks wisselende resultaten dit seizoen. Girona mist enkele belangrijke spelers, zoals Daley Blind, maar heeft met onder andere Donny van de Beek en Arnaut Danjuma nog genoeg kwaliteit in huis. Feyenoord moet daarom alert zijn, vooral bij het verdedigen van hun vleugelspelers. VoetbalNieuws vertelt je hoe.

Tactische analyse Girona FC

Aanvallende kwaliteiten Girona
Girona speelt aanvallend met een 3-2-5-formatie, waarbij hun linksback Miguel Gutiérrez een sleutelrol vervult. Hij schuift vaak door naar het middenveld om daar een overtal te creëren, waardoor Girona makkelijker door de verdediging van de tegenstander kan breken. Vooral aan de linkerkant is de ploeg gevaarlijk. Viktor Tsygankov en Bryan Gil zijn spelers die met hun snelheid en dribbels gevaar kunnen stichten op de flanken. Feyenoord moet voorkomen dat deze spelers in een-op-eensituaties komen op de flanken. Verdedigend compact spelen en de ruimtes klein houden is daarbij cruciaal.

De Oekraïner Viktor Tsygankov is één van de absolute smaakmakers van het huidige Girona FC.
De Oekraïner Viktor Tsygankov is één van de absolute smaakmakers van het huidige Girona FC.

Kansen voor Feyenoord in de omschakeling
Uiteraard zijn er genoeg kansen voor Feyenoord. Girona heeft moeite om zichzelf te hervinden na het vertrek van meerdere aanvallende sterkhouders. Ze missen efficiëntie in de afronding en zijn vooral kwetsbaar in de omschakeling. Linksback Gutiérrez staat vaak hoog op het veld, waardoor er achter hem ruimte ligt voor snelle counters. Vooral aan Feyenoords rechterkant kan een speler als Ibrahim Osman profiteren van de openingen die ontstaan. Met snelle aanvallen over de flanken kunnen de Rotterdammers Girona pijn doen. Op links staat de creatieve Igor Paixão.

Girona blaakt niet van de fysieke krachten
Daarnaast heeft Girona achterin niet de snelheid om snelle spitsen bij te houden. Centrumverdediger David López is ervaren, maar mist snelheid. Door de bal snel in de diepte te spelen, kan Feyenoord hun defensie uit elkaar trekken en voor gevaar zorgen. Daar ligt dus een voorname taak voor Ayase Ueda, die bediend moet worden door In-beom Hwang en Quinten Timber, al is laatstgenoemde ook een middenvelder die graag loopacties in de diepte zoekt.

Ook standaardsituaties zijn een zwakte bij Girona, waar Feyenoord met hun fysieke kracht voordeel uit kan halen. Feyenoord moet dus afwisselen tussen geduldig opbouwen en snel toeslaan, vooral wanneer Girona balverlies lijdt tijdens hun opbouw.

Zo kun je vanavond naar Girona FC - Feyenoord kijken
Girona FC - Feyenoord begint woensdagavond om 18.45 uur in het Estadi Montilivi. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen via Ziggo Sport. VoetbalNieuws doet uiteraard ook live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.