Dit schrijft de Hongaarse pers na het gelijkspel tegen Oranje in Nations League

'Doorbraak' en 'heroïek' in Hongarije, maar 'Dumfries verpest voetbalsprookje'

12 oktober om 08:30

Na de 1-1 remise tussen Hongarije en Nederland in de Nations League, kwamen de Hongaarse sportkranten met gemengde gevoelens naar buiten. Het nationale team, dat lang de leiding hield, moest in de laatste minuten toch een gelijkmaker toestaan van Denzel Dumfries. De toon in de Hongaarse media wisselt tussen trots op de strijdlust van de ploeg en teleurstelling over het mislopen van een historische zege. VoetbalNieuws vat het voor je samen.

Hongaarse pers over gelijkspel tegen Oranje in Nations League

'Doorbraak na 40 jaar'
In Sportal.hu wordt de wedstrijd als historisch gezien, gezien het feit dat Hongarije sinds 1984 niet meer van Nederland had gewonnen of een punt had gepakt. Ze benadrukken het belang van dit resultaat. 'Het punt voelt als een doorbraak na veertig jaar pijnlijke nederlagen tegen de Nederlanders', stelt het artikel. De krant had echter gehoopt op meer, vooral na de rode kaart voor Virgil van Dijk. 'Hoewel de overwinning erin zat, mogen we niet klagen. Dit punt tegen een topteam als Nederland is waardevol.'

'Een heroïsche strijd, maar bittere nasmaak'
Nemzeti Sport beschrijft de inzet van de Hongaarse ploeg als 'heroïsch', vooral na de 1-0 voorsprong van Roland Sallai. 'De spelers vochten voor elke meter op het veld, ze klampten zich vast aan de voorsprong, zelfs met Nederland in de aanval', schrijft de krant. Ze benadrukken de teamspirit en het harde werk van Marco Rossi's mannen, maar betreuren dat het niet genoeg was om de overwinning binnen te slepen. 'De late kopbal van Dumfries was een bittere pil om te slikken, vooral omdat de overwinning zo dichtbij was.'

'Een punt dat als een overwinning voelt'
Magyar Nemzet is eveneens positief, ondanks de late tegentreffer. De krant prijst het Hongaarse elftal dat 'honderd procent gaf op het veld' en ziet het punt als een belangrijke stap in de Nations League. 'Dit punt tegen een sterke tegenstander als Nederland voelt bijna als een overwinning, zeker gezien de eerdere teleurstellingen tegen hen.' Ze benadrukken de veerkracht en het tactische spel van Hongarije, dat zich sterk verdedigde tegen het Nederlandse balbezit.

Hongarije gaat maandagavond op bezoek bij Bosnië. Op 16 november gaat de ploeg van Rossi vervolgens op bezoek bij Oranje.