Onderzoeksbureau zet Feyenoord, PSV en AZ bij favorieten Conference League-winst

10 maart 2022 om 12:35
Laatste update: 10 maart 2022 om 12:47

Het zou zomaar kunnen dat een Nederlandse club dit seizoen de nieuwe Conference League weet te winnen. Onderzoeksbureau FiveThirtyEight geeft aan dat PSV, Feyenoord en AZ bij de top vijf behoren van grootste kanshebbers voor de eindzege. Momenteel zitten er nog zestien ploegen in de Conference League, waarvan er vier van Nederlandse bodem zijn. 

Onder meer martkwaarde, vorm van de ploegen en expected goals zijn meegewogen in het onderzoek. Deze gegevens worden gecombineerd en elke club wordt voorzien van een ranking. Feyenoord, PSV en AZ worden allemaal gezien als favoriet in de achtste finales van het toernooi. De Nederlandse ploegen treffen respectievelijk Partizan Belgrado, FC Kopenhagen en Bodø/Glimt. Vitesse is de enige duidelijke underdog en moet de klus zien te klaren tegen titelfavoriet AS Roma. 

Feyenoord en AZ gingen vrij moeiteloos door in de groepsfase van het toernooi, terwijl PSV middels een play-off instroomde na uitschakeling in de Europa League. Vitesse wist op knappe wijze af te rekenen met Rapid Wien. Vanwege de goede resultaten in Europees opzicht horen de drie Nederlandse clubs bij de top vijf kanshebbers voor de toernooiwinst. De finale van de Conference League wordt op 25 mei afgewerkt in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Alle vier de ploegen komen donderdagavond in actie en kunnen weer een grote slag slaan in de coëfficientenstrijd met Portugal.