Wat vinden de Ajax-spelers van de nieuwe trainer Farioli

Ajacieden onder de indruk: dit zeggen de spelers over de komst van Farioli

29 juni om 07:50

De nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli maakt meteen indruk op zijn spelers. De doelman Diant Ramaj spreekt positief over de hoge intensiteit van de trainingen onder de Italiaan en ook Youri Baas is lovend over de nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers. VoetbalNieuws.nl zet de uitspraken voor je op een rij.

"Het begin was goed", vertelt Ramaj aan Ajax TV over de eerste trainingsweek met Farioli. "Veel veranderingen rondom het team. Ik heb er een goed gevoel over. Het is goed om terug te zijn en er hangt een goede sfeer bij de trainers en staf. Iedereen geeft honderd procent om te leren van het verleden en alles te geven in de toekomst."

Volgens Ramaj zijn de trainingen zwaar en intensief. "De eerste trainingssessies waren zwaar. Er was een hoop input van de trainers. Het is ook zwaar voor je brein om dat allemaal te verwerken, maar het gaat de goede kant op. Nieuwe oefeningen, een nieuwe manier van spelen. Een nieuwe manier van hoe het vroeger was, want Ajax staat bekend om aanvallend spel. We brengen het naar een hoger niveau. We hebben een plan voor elke situatie."

Ook Youri Baas, terug bij Ajax na een huurperiode bij NEC, is positief over Farioli. "Goed, energiek vooral", zegt hij over zijn eerste indrukken van de Italiaan. "Niet alleen de trainer zelf, maar ook de assistenten. Er zit een ongelooflijk tempo in de training, dus het ziet er goed uit tot nu toe. Rustig aan beginnen doen ze niet."

Baas ziet de aanpak van Farioli zitten. "Hij wil voetballen en dat iedereen in beweging is, aanstaat en de bal wil hebben. Ik ben een voetballende speler, iemand die graag de bal wil hebben en wil voetballen, dus dat ligt mij wel."