Farioli verklaart tactische keuzes en of Brobbey in actie komt tegen Panathinaikos

Farioli verklaart tactische keuzes en Brobbey als wisselspeler tegen Panathinaikos

8 augustus om 20:00
Laatste update: 8 augustus om 20:01

Ajax neemt het donderdagavond op tegen Panathinaikos. Brian Brobbey keert terug in de wedstrijdselectie, maar begint niet in de basis bij Ajax. Voorafgaand gaat Francesco Farioli bij Ziggo Sport in op zijn tactische keuzes voor het Europa League-duel. 

Brian Brobbey zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie van Ajax. De spits keerde later terug vanwege het EK en begint tegen Panathinaikos nog op de bank. Farioli denkt dat de spits wel in actie gaat komen tegen de Grieken. "Ik sprak met hem om zijn gevoel te begrijpen. Hij is oké. Afhankelijk van het soort spel dat we zullen tegenkomen. Ik denk dat het bij het spel zal horen, maar misschien stellen we het moment van zijn comeback uit. Ik denk dat hij iets in zijn been heeft, dus het is aan ons om het juiste moment te kiezen."

Farioli kiest ervoor om niet te veel te wijzigen ten opzichte van de eerdere duels. De Italiaanse trainer krijgt de vraag of hij vasthoudt aan zijn elftal, omdat hij de spelers goed vindt of omdat hij naar een vast systeem wil toewerken. "Het is een mix van dingen. Ik denk dat de spelers die de twee officiële wedstrijden zo goed hebben gespeeld, de kans verdienen om in deze wedstrijd te beginnen. Uiteindelijk gaan we een periode tegemoet met veel wedstrijden. Nogmaals, elke week zijn er beslissingen die we moeten nemen", reageert Farioli tegenover Ziggo Sport.

De trainer ziet de ontmoeting tussen Panathinaikos en Ajax als een finale voor zijn elftal. "Alles gaat samen omdat we geloven dat de resultaten voortkomen uit de prestaties. Natuurlijk is elke wedstrijd belangrijk, vooral deze. In deze wedstrijden speel je voor je eigen lot. Maar dat geldt natuurlijk voor elke wedstrijd die we gaan spelen. Er is geen wedstrijd belangrijker dan de andere. De prioriteit ligt bij het presteren, omdat wij geloven dat met een goede prestatie de kans groter is op het resultaat dat wij willen."


Alles gaat samen omdat we geloven dat de resultaten voortkomen uit de prestaties. Natuurlijk is elke wedstrijd belangrijk, vooral deze. In deze wedstrijden speel je voor je eigen lot. Maar dat geldt natuurlijk voor elke wedstrijd die we gaan spelen. Er is geen wedstrijd belangrijker dan de andere. De prioriteit ligt bij het presteren, omdat wij geloven dat met een goede prestatie de kans groter is op het resultaat dat wij willen.