'Ajax zet in op flinke financiële klapper en zet reservedoelman in de etalage'

'Ajax zet in op flinke financiële klapper en zet reservedoelman in de etalage'
21 augustus om 08:38
Laatste update: 21 augustus om 08:41

Ajax hoopt Diant Ramaj voor het sluiten van de markt te verkopen, stelt Voetbal International. De doelman heeft de concurrentiestrijd verloren van Remko Pasveer en zou nog een flink zakcentje op kunnen leveren.

Ajax heeft geld nodig. De Amsterdammers proberen in de laatste twee weken van de transferwindow spelers van de hand te doen en ook Ramaj mag vertrekken. De doelman zou zelf hopen op een transfer en ook Ajax ziet nu in dat er nog flink verdiend kan worden aan de doelman. Volgens VI is er volop belangstelling voor de keeper, maar blijven biedingen nog uit.

VI stelt dat de sportieve keuzes in Amsterdam mede worden bepaald door de financiële problemen. 'Ajax hoopt Diant Ramaj voor 2 september van de hand te kunnen doen. De 22-jarige Duitser heeft de concurrentiestrijd verloren van Remko Pasveer, al lijkt dat deels ook economisch te zijn ingegeven. Ramaj vertegenwoordigt transferwaarde en zou Ajax de bouwstenen kunnen geven die de club nodig heeft om zelf iets te kunnen doen.'

De afgelopen weken was Ajax achter de schermen bezig met een vervanger. Er werd navraag gedaan voor Arsenal-doelman Aaron Ramsdale en een ruildeal werd besproken voor de Engelsman en Ramaj, maar concreet werd dat niet. Royal Antwerp-doelman Jean Butez werd eveneens gezien als een versterking, maar de 29-jarige keeper is momenteel te duur.