Dit zegt Rugani over zijn transfer naar Ajax

Rugani trots in Amsterdam: dit zegt de Italiaan over zijn transfer naar Ajax

21 augustus om 14:35

Daniele Rugani heeft in zijn eerste interview als speler van Ajax zijn vreugde uitgesproken over zijn transfer naar de club. De Italiaanse verdediger, die dit seizoen door Ajax wordt gehuurd van Juventus, vertelt hoe blij hij is met deze kans. VoetbalNieuws.nl zet zijn belangrijkste uitspraken op een rij.

"Ben heel blij om hier te zijn"
"Ik ben heel blij," begint Rugani, "De afgelopen week heb ik weinig geslapen, maar ik ben eindelijk hier en ik ben heel blij," zegt hij, terwijl hij uitlegt dat de onderhandelingen tussen Ajax en Juventus enige tijd in beslag namen. "We moesten tot een overeenkomst komen en we moesten nog op wat dingen wachten, maar deze week kwamen Ajax en Juventus tot een overeenkomst. Ik ben heel blij om hier te zijn,"

Rugani geeft aan dat het geduld bewaren tijdens de onderhandelingen lastig was. "Ik heb de afgelopen week niet kunnen slapen, maar nu ik hier ben is het nog mooier dan gedacht," vervolgt hij trots. "Ik kan eindelijk weer ademen," voegt hij toe. Toen hij hoorde over de interesse van Ajax, dacht hij meteen aan de rijke geschiedenis van de club.

"Ik houd veel van Amsterdam"
Rugani is ook geen onbekende in Amsterdam. Hij vertelt dat hij eerder al in de stad is geweest en altijd gecharmeerd was van Amsterdam. "Ik houd veel van Amsterdam. Ik ben er een paar keer geweest, dus toen ik hoorde dat Ajax interesse had, was ik erg opgetogen. Ik ben blij dat alles gelukt is. Heel blij. Iedereen kent de geschiedenis, de spelers die hier speelden, de jonge spelers. Iedereen kent Ajax en deze prachtige stad. Ik ben trots om hier te zijn. Het is me een genoegen," zegt hij enthousiast.

Sprak met een oud-Ajacied over transfer
In 2019 speelde Rugani met Juventus in de Champions League tegen Ajax. Hij herinnert zich dat duel goed en heeft lovende woorden over voor het Ajax van toen. Ook sprak hij voor zijn overstap naar Ajax met oud-Ajacied Arek Milik, die hem vertelde over het leven in Amsterdam. "Ik heb met hem gesproken en hij vertelde me prachtige dingen over de stad, over de club, over alles," aldus Rugani.