Van rivalen naar respect: dit schrijft Real Madrid over het afscheid van Iniesta

Dit schrijft Real Madrid over het afscheid van Iniesta
Vandaag om 16:30
Laatste update: om 16:30

Andrés Iniesta heeft officieel aangekondigd te stoppen met voetbal. De Spaanse middenvelder kondigde zijn pensioen aan via een emotionele video op sociale media, waarin hij terugblikt op zijn indrukwekkende carrière van 22 jaar. Real Madrid reageerde met een eerbetoon aan de legendarische speler.

In hun officiële verklaring benadrukt Real Madrid de impact die Iniesta heeft gehad op zowel het Spaanse als het wereldwijde voetbal. 'Andrés Iniesta heeft bijgedragen aan de verheffing van deze sport met zijn spel en zijn waarden', aldus de club. 'Meer dan de vele prijzen die hij heeft gewonnen, is zijn bijdrage aan het voetbal van onschatbare waarde.' Het winnende doelpunt van Iniesta in de WK-finale van 2010 blijft volgens Real Madrid in het collectieve geheugen van alle Spaanse voetbalfans gegrift.

'Real Madrid wil Iniesta veel succes wensen in deze nieuwe fase van zijn leven. We tonen ons respect, onze bewondering en genegenheid voor een van de grootste legendes van het Spaanse en wereldvoetbal', vervolgt de verklaring.

Iniesta speelde 622 wedstrijden voor FC Barcelona, waarmee hij onder andere vier keer de Champions League en negen keer La Liga won. Ook op internationaal niveau was hij een grootheid: met Spanje won hij twee keer het EK en in 2010 het WK. Na zijn vertrek bij Barcelona in 2018 kwam hij nog uit voor Vissel Kobe en Emirates Club.

De video waarin Iniesta zijn afscheid aankondigde bevatte ook eerbetonen van enkele van zijn oud-trainers, waaronder Vicente del Bosque, Luis Enrique en Louis van Gaal.