Waarom de kans op een zomerse terugkeer van Eriksen bij Ajax mogelijk groter wordt

Christian Eriksen is deze zomer waarschijnlijk transfervrij, aldus Fabrizio Romano
21 oktober om 14:20
Laatste update: 21 oktober om 14:20

Christian Eriksen gaat Manchester United zoals het er nu uitziet transfervrij verlaten, aldus Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert staan er geen gesprekken rondom contractverlenging op de planning en gaan die er niet komen ook.

Het contract van Eriksen loopt in 2025 af bij Manchester United. Mocht de Deen niet verlengen in Engeland, dan is hij vanaf dat moment transfervrij. Dat biedt kansen voor gegadigde clubs, waaronder mogelijk Ajax, om toe te slaan.

Dat Ajax de situatie van Eriksen goed in de gaten houdt, werd onlangs nog duidelijk. Technisch directeur Alex Kroes liet zijn licht al schijnen over de middenvelder. "Die stond absoluut op de lijst. Op de longlist. Het is een jongen van de club. Hij heeft heel veel ervaring en routine. Het is een goede voetballer", klonk het tegenover Ajax TV.

Eriksen krijgt in ieder geval nog wel voldoende speeltijd in Manchester. Afgelopen weekend schitterde de 32-jarige Deen nog de voorassist op de prachtige treffer van Rasmus Højlund in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van Brentford FC.