Gesprekken over toekomst van Maduro bij Ajax nog niet gestart: 'Weet nog van niks'

Maduro gaat duel met PSV anders aanpakken
27 oktober 2023 om 16:35
Laatste update: 27 oktober 2023 om 17:42

Als Ajax het zondagmiddag opneemt tegen PSV, dan ziet Hedwiges Maduro een andere tegenstander dan Brighton, waar het donderdagavond Europees met 2-0 onderuit ging. Als interim-trainer staat Maduro voor zijn eerste en misschien wel laatste wedstrijd in de Eredivisie.

"PSV is een hele andere ploeg, die spelen op een andere manier dan Brighton. Daar zeg ik liever niets over", begint Maduro over zijn tegenstander van zondag. "PSV voetbalt wat 'Nederlandser', zeg maar. Met Brighton heeft heel de Premier League moeite. De wedstrijd met PSV gaat anders zijn." Of de wedstrijd in Eindhoven de laatste gaat worden met Maduro aan het roer? "Eigenlijk wel, maar zo lang ik niks hoor, focus ik me op de andere wedstrijden. We merken het wel en jullie ook."

Toekomst van Maduro bij Ajax

Over zijn toekomst als rol van assistent bij Ajax, is ook nog weinig duidelijk. "Die gesprekken moeten nog komen, ik weet nog van niks. Ik focus mij op PSV en op deze week. Dan zien we wel weer verder", aldus Maduro, die in ieder geval wel weet hoe hij de lastige uitwedstrijd in Eindhoven gaat aanpakken. "PSV is een goede ploeg die in vorm is. Wij moeten een goede teamdiscipline hebben en geloof hebben dat er resultaat te halen is. Zo moet je de wedstrijd in gaan", meent de trainer. "Je moet lef tonen, gevoel hebben dat je fouten mag maken. Geen angst hebben en dan komt het goed." 

Een andere manier van benaderen, ligt dan ook voor de hand. "Zeker, daar kan je aan denken. Vooral omdat PSV een andere ploeg is, dan heb je automatisch andere accenten. Er vallen andere ruimtes op het veld en dat moet je anders bespelen", sluit Maduro af over zijn tegenstander. Ajax reist zondagmiddag af naar Eindhoven, waar om 14.30 de pittige uitwedstrijd tegen PSV op het programma staat.