Wat zegt Adrian Siemieniec, trainer van Jagiellonia Bialystok, over Ajax?

Jagiellonia Bialystok heeft een plan: dit zegt de coach over het duel met Ajax

21 augustus om 20:15

Jagiellonia Bialystok-trainer Adrian Siemieniec kijkt uit naar het duel met Ajax. De Poolse opponent in de play-off ronde van de Europa League staat nog tussen de Amsterdammers een een ticket naar de League Phase van de Europa League. Wat zegt Siemieniec over de wedstrijd en AjaxVoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Na een nederlaag in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Bodø/Glimt wacht voor Jagiellonia Bialystok een treffen met Ajax. De Amsterdammers schakelde Panathinaikos uit na een bloedstollende strafschoppenserie met 34 penalty's. Anton Gaaei nam uiteindelijk de winnende en dus mag Francesco Farioli nog altijd hopen op het hoofdtoernooi. Dan moet Ajax wel het tweeluik van de Poolse kampioen Jagiellonia Bialystok weten te winnen. 

Wat zegt Siemieniec over Ajax en de wedstrijd?

Het heenduel van het tweeluik zal plaatsvinden in de thuisbasis van Jagiellonia Bialystok. Trainer Siemieniec kijkt uit naar het duel en ruikt ook kansen. Zo is hij van mening dat de Amsterdammers een zware tegenstander zijn, maar loert Bialystok op bepaalde situaties. "Momenten om onze manier van spelen te laten zien", klinkt het voor de camera's van ESPN. "Dan moeten we wel onze kansen pakken op de momenten dat we hoog druk zetten. Ajax zal dat ook doen. In de Poolse competitie krijg je aan de bal twee of drie seconden de tijd, maar tegen sterkere ploegen in Europa slechts een seconde."

Het tempo kan mogelijk dus een probleem worden voor de Polen en dus bereid Siemieniec zijn ploeg voor op twee verschillende manieren. "Dat willen we elke keer weer laten zien, maar dat zal niet de gehele wedstrijd mogelijk zijn. We spelen tegen een team met veel kwaliteit. Dus zullen we ook bereid moeten zijn om af te zien en compact te spelen."