Nieuws

Mogelijke terugkeer Kroes bij Ajax na bestuursbesluit: 'Kans aanzienlijk groter'

Mogelijke terugkeer Kroes bij Ajax na bestuursbesluit: 'Kans aanzienlijk groter'

19 april - 20:48

Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf, heeft Ajax met hun recente besluit een duidelijk signaal afgegeven over de mogelijke terugkeer van Alex Kroes. "Dat ze geen tijdelijke opvolger aanstellen tot de BAVA op 21 mei, vergroot de kans op een terugkeer van Kroes," licht Driessen toe in een video-item.

In de tussentijd nemen Marijn Beuker, Menno Geelen, en Susan Lenderink de taken waar. Driessen had eerder bedenkingen over Lenderink, zoals hij uitlegt: "Ze loopt al jaren op haar tenen. En er zijn nogal wat missers gemaakt, financieel." De suggestie van de bestuursraad om Kroes een nieuwe kans te geven, lijkt bijval te vinden bij Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen. Driessen bevestigt dit: "Van Praag wil niet over zijn eigen graf heen regeren, dus hij staat open voor de suggestie van de bestuursraad." 

Driessen bekritiseert ook de eerdere stelligheid van Van Praag over Kroes’ vertrek: "Dat was natuurlijk onbegrijpelijk. Dat hij hem schorste: prima. Maar dat hij zo nadrukkelijk zei dat hij absoluut een terugkeer uitsloot..." De journalist wijst verder op fouten van de club bij de meldingsplicht aan de Autoriteit Financiële Markten, wat de situatie voor Ajax compliceert. Kroes moest  kort na zijn aanstelling weg bij Ajax vanwege beschuldigingen van ontoereikend handelen in aandelen, wat leidde tot zijn schorsing. Van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax, heeft de beslissing om Kroes te schorsen beschreven als onomkeerbaar. Iets wat vervolgens tot veel kritiek uitmonde.